vrijdag 28 juli 2017

Soldaat gedood, zes gewonden bij aanvallen

Een Oekraïense soldaat is gisteren gedood bij één van de in totaal 22 aanvallen van de pro-Russische rebellen op het leger. Vijf soldaten raakten gewond. In het stadje Marinka raakte een 35-jarige inwoner gewond, hij werd in een been geschoten. Het meest heftig ging het er aan toe bij de stad Avdiivka, waar de rebellen zo'n anderhalf uur lang de versterkte legerposities bestookten met mortieren, granaatwerpers en zware machinegeweren.

In de omgeving van Marioepol waren er aanvallen met mortieren op de versterkte legerposities bij de dorpen Pavlopil en Vodiane. Met granaatwerpers en geweervuur werden drie aanvallen uitgevoerd op het dorp Talakivka.

Uit de provincie Loehansk werden aanvallen van de rebellen gemeld op de soldaten die de dorpen Krimske, Novozvanivka en Novotoshkivkse. Het ging hier om granaatwerpers en geweervuur. Heftiger ging het er aan toe bij Popasna, waar de soldaten werden aangevallen met 82 en 120 milliemter mortieren. De rebellen vielen Trojtske aan met pantserwagens.

Bronnen: Unian, 112.ua

Geen opmerkingen:

Een reactie posten