donderdag 27 juli 2017

Aanhangers Saakasjvili raken slaags met politie

Aanhangers van Micheil Saakasjvili zijn vanmiddag op de vuist gegaan met de politie. Zij betoogden bij het kantoor van president Petro Porosjenko tegen diens besluit om de voormalige Georgische president en ex-gouverneur van Odessa het Oekraïense staatsburgerschap te ontnemen. Eerst ontstond er ruzie, vervolgens werd er gevochten.

Toen het weer rustig was geworden, liet de politie enkele actievoerders het kantoor van de president binnen gaan. Saakasjvili's aanhangers willen dat Porosjenko zijn gisteren uitgevaardigde decreet weer intrekt.

De president liet eerder vandaag via zijn officiële website weten dat hij ''vanwege de privacy'' van Saakasjvili geen nadere informatie geeft over de tot dusver niet bekende en voor Saakasjvili belastende informatie vanuit Georgië. De aanhangers van Saakasjvili menen echter dat het Porosjenko er alleen om te doen is om een politieke tegenstander onschadelijk te maken. Saakasjvili kan echter geen president worden bij de verkiezingen in mei 2019. Daarvoor bezit hij de Oekraïense nationaliteit nog niet lang genoeg.

Bronnen: 112, Interfax

Geen opmerkingen:

Een reactie posten