vrijdag 14 juli 2017

Borispil gaat opnieuw onderhandelen met Ryanair

Algemeen directeur Pavlo Rjabikin van de luchthaven Borispil heeft aangekondigd dat de onderhandelingen met de Ierse low cost airline Ryanair weer worden opgepakt. Er schuiven nu echter ook vertegenwoordigers van het ministerie van Infrastructuur en van het Investeringen Promotie Kantoor aan bij de gesprekken met Ryanair.

Dat gebeurt in opdracht van premier Volodimir Hrojsman die zich uiterst verbolgen toonde over het stuklopen van de onderhandelingen, waardoor Ryanair maandag besloot alle plannen voor Oekraïne in te trekken. Daarbij gaat het om vier vluchten vanaf de luchthaven bij Kyiv - onder meer naar Eindhoven - en zeven vluchten vanaf het vliegveld van Lviv.

Rjabikin geeft op zijn Facebookpagina te kennen dat hij gisteren gesproken heeft met vertegenwoordigers van de belangrijkste televisiestations over wat er in zijn ogen is gebeurd voordat Ryanair opstapte.

Er wordt van uitgegaan dat de nationale luchtvaartmaatschappij UIA heeft getracht de eigen belangen te beschermen, omdat de komst van het veel goedkopere Ryanair veel klanten gaat kosten. Rjabkin heeft de media opgeroepen om het vuur niet verder op te stoken om de nieuwe gesprekken met Ryanair niet opnieuw in het honderd te laten lopen.

Bron: Ukrinform

Geen opmerkingen:

Een reactie posten