zaterdag 29 juli 2017

UIA stapt naar de rechter om komst van Ryanair

Ukraine International Airlines (UIA) wil dat het contract dat de luchthaven van Lviv onlangs heeft afgesloten met de low cost carrier Ryanair wordt ontbonden. De luchtvaartmaatschappij is naar de rechter gestapt en eist ook een schadevergoeding van ruim 680.000 euro. Dit tot ergernis van minister Volodimir Omeljan van Infrastructuur die het wereldkundig maakte dat UIA ontbinding van het contract eist.

Ryanair wil vanaf oktober vanaf Lviv gaan vliegen op diverse Europese bestemmingen en UIA doet er alles aan om dat te voorkomen of om het de Ierse luchtvaartmaatschappij zo moeilijk mogelijk te maken. Daarom besloot UIA eerder al om vliegtickets tijdelijk tegen fors gereduceerde prijzen van de hand te doen om Ryanair de wind uit de zeilen te nemen.

Ook het ministerie van Infrastructuur is door UIA voor de rechter gedaagd omdat de luchtvaartmaatschappij vindt dat Ryanair van het ministerie kortingen krijgt op de landingsrechten die het zelf niet ontvangt. Dat geldt niet alleen de luchthaven van Lviv, maar ook Borispil, één van de twee vliegvelden bij de hoofdstad Kyiv. UIA wist directeur Pavlo Rjabikin van Borispil zodanig te bespelen dat hij Ryanair liet gaan.

De Ierse luchtvaartmaatschappij besloot vervolgens om Oekraïne dan maar links te laten liggen. Dat leidde weer tot veel commotie, zelfs premier Volodimir Hrojsman bemoeide zich met de kwestie. Inmiddels zijn de plooien gladgestreken en zijn Borispil en Ryanair weer aan het onderhandelen.

Bron: 112.ua

Geen opmerkingen:

Een reactie posten