zaterdag 22 juli 2017

Mogelijk weer menselijke resten MH17 gevonden

Op de plek in het oosten van Oekraïne waar ruim drie jaar geleden vlucht MH17 neerstortte, zijn mogelijk opnieuw menselijke resten gevonden. Het team dat de crash onderzoekt, heeft de vinder gevraagd de resten in te leveren. Die vinder is de Amerikaanse journalist Patrick Lancaster, meldt NRC Handelsblad.

"We hebben hem gevraagd de resten af te geven bij een burgemeester in Oekraïne", zegt Gerrit Thiry, onderzoeksleider van het Joint Investigation Team (JIT). Lancaster zou hebben aangegeven dat hij de botresten inderdaad zal inleveren.

Begin dit jaar vond de Nederlandse journalist Michel Spekkers ook al botresten. Die bleken inderdaad afkomstig van een MH17-slachtoffer. Toen liet minister Blok weten dat er geen aanwijzingen waren dat er meer stoffelijke resten kunnen worden gevonden. Nabestaanden lieten toen al weten dat het onverdraaglijk is dat er mogelijk nog steeds menselijke resten in Oekraïne liggen. Voorzitter Evert van Zijtveld van Stichting Vliegramp MH17 zei dat een nieuwe bergingsmissie niet moet worden uitgesloten.

Het rampgebied in Oost-Oekraïne was zo'n 50 vierkante kilometer groot. Met de lokale bevolking zijn afspraken gemaakt om achtergebleven resten of spullen afkomstig van de slachtoffers in te leveren bij een aantal contactpersonen.

Bron: RTL Nieuws

Geen opmerkingen:

Een reactie posten