zaterdag 15 juli 2017

Soldaat gedood bij directe confrontatie rebellen

Bij een directe confrontatie tussen de pro-Russische rebellen en het leger bij het dorp Novotoshkivske is afgelopen nacht omstreeks twee uur een Oekraïense soldaat om het leven gekomen. Elders raakten drie soldaten gewond. De rebellen voerden gisteren en afgelopen nacht in totaal 35 aanvallen uit, zoals inmiddels gebruikelijk vooral in de avonduren.

In de omgeving van Marioepol vielen de rebellen aan het begin van de avond met granaatwerpers en 82 millimeter mortieren legerposities aan bij Hnoetove, Pavlopil, Vodiane en Kamenka. Vanaf acht uur schoten ze bijna twee uur lang met 120 millimeter mortieren, luchtdoelgeschut en zware machinegeweren het dorp Sjirokine aan. Hier vielen twee van de drie gewonden onder de soldaten.

Met 120 millimeter mortieren en een tank werden de soldaten bij Krasnohorivka onder vuur genomen, terwijl in de nachtelijke uren ook woningen aan de rand van het stadje Marinka werden beschoten door de rebellen.

In de omgeving van Donetsk waren er vanaf negen uur 's avonds aanvallen met geweervuur en granaatwerpers op de soldaten bij de kolenmijn van Boetivka en de stad Avdiivka. De derde gewonde onder de soldaten viel bij een beschieting van Kamenka.

In de provincie nam het aantal aanvallen afgelopen etmaal flink toe. Vanaf elf uur 's avonds werden de dorpen Donets en Novozvanivka met geweervuur en granaatwerpers aangevallen. Krimske kreeg te maken met 82 millimeter mortieren. Het Oekraïense leger schoot vijftien maal terug bij aanvallen van de rebellen.

Bron: Unian

Geen opmerkingen:

Een reactie posten