donderdag 13 juli 2017

Parlementslid Dobkin mag worden gearresteerd

Opnieuw is een parlementslid zijn onschendbaarheid voor strafrechtelijke zaken kwijtgeraakt. Michailo Dobkin van het Oppositieblok was vandaag de vierde van deze week, maar in tegenstelling tot de vorige drie heeft het parlement ook meteen ingestemd met zijn arrestatie. Dobkin wordt beschuldigd van machtsmisbruik en corruptie. Hij zou een kwalijke rol hebben gespeeld bij het verkrijgen van 78 hectare grond met waarde van 7,5 miljoen euro.

Dobkin was van 2006 tot 2010 burgemeester van de stad Charkiv en 2010 tot 2014 gouverneur van de gelijknamige provincie. Hij leidde ook de Partij van de Regio's van toenmalig president Viktor Janoekovitsj in de provincie Charkiv. Dobkin bleef Janoekovitsj tot het laatst toe steunen. Hij was van 2002 tot 2006 parlementslid voor de Partij van de Regio's en kwam in november 2014 namens het Oppositieblok in het parlement.

Buiten het parlementsgebouw werd ook vandaag weer gedemonstreerd door aanhangers van nationalistische bewegingen die willen dat de onschendbaarheid voor strafrechtelijke zaken voor álle parlementsleden wordt afgeschaft.

Bron: Unian

Geen opmerkingen:

Een reactie posten