zondag 23 juli 2017

Waterfiltratiefabriek Donetsk weer buiten werking

Pro-Russische rebellen hebben de waterfiltratiefabriek Donetsk gesloten ''vanwege schade als gevolg van een beschieting door het Oekraïense leger''. Dat meldt het coördinatiepunt voor Oost-Oekraïne van het Oekraïense en Russische leger.

De Oekraïense officieren van dit coördinatiepunt spreken van een provocatie, aangezien zij eerst door medewerkers van de waterfiltratiefabriek werden geïnformeerd dat de werkzaamheden door de rebellen waren stilgelegd. Twintig minuten later meldden de rebellen dat zelf aan het coördinatiepunt. Vrijdag raakte ook al het pompstation Zuid-Donbas beschadigd. Volgens de rebellen door een beschieting van het leger, terwijl het leger zegt dat de rebellen zelf het pompstation hebben uitgeschakeld.

De waterfiltratiefabriek Donetsk ligt tussen de steden Avdiivka en Jasinoevata in. Jasinoevata is in handen van de rebellen, Avdiivka ligt in regeringsgebied. Er hebben in deze omgeving dagelijks beschietingen plaats. Dat heeft er in de afgelopen maanden geregeld toe geleid dat de waterfiltratiefabriek buiten werking was. De fabriek voorziet een kleine 600.000 mensen aan weerskanten van de frontlijn van kraanwater.

Bron: 112

Geen opmerkingen:

Een reactie posten