dinsdag 18 juli 2017

Leger Oekraïne schiet tienmaal terug uit lijfsbehoud

Met zeventien aanvallen van de pro-Russische rebellen zou het rustige dag kunnen zijn, maar die aanvallen waren wel zo bedreigend voor de Oekraïense soldaten dat ze tot tienmaal toe terug hebben moeten schieten om een eind aan het gevaar te maken.

Tussen zeven en elf uur gisteravond werden de versterkte legerposities bij de stad Avdiivka van meerdere kanten bestookt met 82 en 120 millimeter mortieren, granaatwerpers, zware machinegeweren en geweeervuur. Twee soldaten raakten gewond. Ook de legerposities bij het dorp Piski werd met mortieren en granaatwerpers onder vuur genomen, terwijl de soldaten bij de kolenmijn Boetivka met geweervuur te maken kregen.

In de provincie Loehansk waren er drie beschietingen van de soldaten in het dorp Novozvanivka en twee op de soldaten in Novo-Oleksandrivka. In Stanitsja Loehanska kregen ze geweervuur op zich af. In de omgeving van Marioepol waren er 's avonds laat aanvallen met 120 millimeter mortieren en granaatwerpers op de legerposities bij het dorp Lebedinske.

Bron: Unian

Geen opmerkingen:

Een reactie posten