maandag 10 juli 2017

Aantal aanvallen rebellen gisteren bijna verdubbeld

Het aantal aanvallen van de pro-Russische rebellen op het leger is bijna verdubbeld ten opzichte van de voorgaande dagen. Eén Oekraïense soldaat raakte gewond. Het ging gisteren met name na het invallen van de duisternis om 38 aanvallen, waarvan de helft in de omgeving van Marioepol. De soldaten bij het dorp Primorske kregen het het zwaarst te verduren. Met 82 millimeter mortieren werd geschoten op legerposities bij b`erezova, Novotrojtkse, Krasnohorivka en Nvomichailivka.

Tegen de soldaten bij Sjrokine, Vodiane, Pavlopil, Hnoetove en Marinka werden granaatwerpers en zware machinegeweren gebruikt, in enkele gevallen ook pantserwagens. In de omgeving van Donetsk hadden de rebellen het weer vooral voorzien op de legerposities aan de rand van de stad Avdiivka.

In de provincie Loehansk vielen de rebellen tienmaal aan. Ze schoten gedurende de dag met 120 millimeter mortieren op de soldaten bij Krimske en Novotoshkivske. Soldaten bij Zhovte kregen te maken met geweervuur, die bij Krimske met granaatwerpers en zware machinegeweren en bij Malinove met granaatwerpers. Laat op de avond werden 82 millimeter mortieren, granaatwerpers en zware machinegeweren afgevuurd op de legerposities in Novozvanivka.

Bron: Unian

Geen opmerkingen:

Een reactie posten