dinsdag 25 juli 2017

OVSE ziet veel militair verkeer bij Novoazovsk

Waarnemers van de OVSE zeggen dat zij zaterdag meerdere militaire voertuigen hebben gezien die onderweg waren naar het stadje Novoazovsk, niet ver van de Russische grens en 40 kilometer van de havenstad Marioepol. De waarnemers probeerden zelf naar Novoazovsk te komen, maar werden drie uur lang tegengehouden bij een controlepost van de pro-Russische rebellen. Ze moesten uiteindelijk onverrichterzake weer afreizen.

De OVSE'ers zagen in eerste instantie een pantserwagen richting Novoazovsk gaan. Daarna een konvooi van vier politiewagens, twee zwarte jeeps met zwaailichten, negen vrachtwagens en vijf legertrucks met manschappen die richting de Rusissche grens reden. Vervolgens lege legertruck richting Novoazovsk, twee zwarte jeeps met zwaailichten en twee legertrucks naar de Russische grens nog eens twee lege legertrucks die naar Novoazovsk gingen.

De waarnemers werd bij de controlepost op de weg E-58 ten noorden van Novoazovsk de doorgang geweigerd door twee gewapende mannen van de Volksrepubliek Donetsk die zeiden dat ze handelden in opdracht van hogerhand. Ze werden vergezeld van een militair met emblemen met opschriften in het Russisch 'Regiment Speciale Troepen' en 'Novorussia' (Nieuw-Rusland).

Bron: Unian

Geen opmerkingen:

Een reactie posten