woensdag 19 juli 2017

Twee soldaten gedood, burgers gewond bij aanvallen

Door aanvallen van de pro-Russische rebellen zijn gisteren bij Zajtseve en Nevelske twee Oekraïense soldaten om het leven gekomen. Vier soldaten raakten daar gewond. De rebellen voerden in totaal 23 aanvallen uit, terwijl het leger zich genoodzaakte om 14 maal terug te schieten. Dat gebeurde meestal met geweervuur en zware machinegeweren, aldus de legerleiding.

In de omgeving van Donetsk waren de meeste aanvallen, en dan ook nog met name in de avonduren. Van zes tot tien uur beschoten rebellen vanuit de stad Jasinoevate en het dorp Jakovlevka de soldaten bij de stad Avdiivka met 82 en 120 millimeter mortieren, granaatwerpers en zware machinegeweren. Daarbij werden ook woningen aan de rand van de stad beschoten. Twee inwoners van Avdiivka raakten gewond door mortiergranaten.

Omstreeks negen uur vielen de rebellen tweemaal met tanks de versterkte legerposities bij de stad Krasnhohirvka aan. In de provincie Loehansk waren er aanvallen met geweervuur op soldaten bij de dorpen Donets en Stanitsja Loehanska.

Bron: Unian

Geen opmerkingen:

Een reactie posten