maandag 10 juli 2017

'Ryanair zet Eindhoven-Kyiv op de tocht'

De kans is groot volgens minister Volodimir Omeljan van Infastructuur dat Ryanair besluit om alle vluchten naar Oekraïne te schrappen. Hij vindt dat de Ierse vliegmaatschappij te hoge eisen stelt, maar de directie van Ryanair houdt vol. ''We willen graag dat Ryanair op Oekraïne vliegt, maar niet tegen elke prijs.''

Volgens Omeljan wil Ryanair drie extra gates en extra bagage-afhandeling voor transitvluchten op de internationale luchthaven Borispil, maar dat is teveel van goede voor slechts één vliegmaatschappij, ook al is het dan een maatschappij die goedkope vluchten aanbiedt.

Ryanair kondigde eerder aan om met ingang van oktober te gaan vliegen vanuit Kyiv naar Eindhoven, Londen, Manchester en Stockholm. De directie van de luchthaven Zhoeliani bij Kyiv heeft de onderhandelingen met Ryanair ook al opgeschort vanwege de te hoge eisen van de luchtvaartmaatschappij. Overigens heeft Ryanair hetzelfde probleem met de luchthaven Eindhoven. Ook hier worden eisen gesteld waaraan dit vliegveld niet kan voldoen.

Bron: 112

Geen opmerkingen:

Een reactie posten