vrijdag 14 juli 2017

Omeljan werkt aan opzetten eigen low cost carrier

Oekraïne moet een eigen low cost carrier krijgen die goedkope vluchten aanbiedt, aldus minister Volodimir Omeljan van Infrastructuur. Hij hoopt voldoende (ook buitenlandse) investeerders bijeen te krijgen om al in de herfst een nieuwe luchtvaartmaatschappij op te richten die kan profiteren van de door de afschaffing van de visumplicht aantrekkende markt.

In een interview met de krant Segodnia zegt Omeljan dat hij inzet op 51 procent van de aandelen voor Oekraïense investeerders en 49 procent uit het buitenland. De nieuwe luchtvaartmaatschappij moet in Oekraïne geregistreerd zijn om binnenlandse vluchten uit te voeren.

Inmiddels is de Ierse luchtvaartmaatschappij Ryanair weer bereid gevonden om te gaan onderhandelen over vluchten vanaf Oekraïense bestemmingen. Met de luchthaven van Lviv is Ryanair inmiddels tot overeenstemming gekomen, meldt algemeen directeur Tatjana Romanovska. Omeljan's ministerie gaat zich nadrukkelijk bemoeien met de hernieuwde gesprekken tussen de directie van Borispil en Ryanair.

Bron: 112

Geen opmerkingen:

Een reactie posten