dinsdag 11 juli 2017

Premier wil Ryanair terug aan onderhandelingstafel

Premier Volodimir Hrojsman wil dat er opnieuw onderhandeld wordt met Ryanair over vluchten naar meerdere Europese bestemmingen vanaf de luchthaven Borispil bij de hoofstad Kyiv. De premier heeft volgens het persagentschap Reuters inmiddels gesprekken gevoerd met de directie van Borispil en met het ministerie van Infrastructuur over het weer oppakken van de onderhandelingen.

Ryanair liet gisteravond weten alle geplande vluchten vanaf Kyiv en Lviv te schrappen, uit boosheid over wat de low cost carrier ziet als pure onwil van de kant van de directie van Borispil. Die zou met name de belangen beschermen van Ukrainian International Airlines (UIA), de nationale Oekraïense luchtvaartmaatschappij.

De directie van UIA ontkent overigens druk te hebben uitgeoefend op de directie van Borispil. Volgens Reuters is Ryanair bereid om weer aan de onderhandelingstafel te gaan zitten als de eerder gemaakte afspraken alsnog worden nagekomen.

Lukt het niet om tot een vergelijk te komen, dan dreigt volgens het hervormingsgezinde parlementslid Moestafa Najem ''een groot schandaal'', omdat honderdduizenden Oekraïners zouden kunnen profiteren van de veel lagere tarieven die Ryanair hanteert ten opzichte van aanbieders als UIA.

Bron: Unian

Geen opmerkingen:

Een reactie posten