woensdag 5 juli 2017

Justitie Polen vervolgt man die 'Dood aan de Oekraïners' roept

Het Openbaar Ministerie in Polen gaat Adrian N. vervolgen voor het roepen van 'Dood aan de Oekraïners' tijdens de Mars van de Verdedigers van Lviv en Przemysl op 10 december vorig jaar in de Poolse stad Przemysl. Adrian N. moet voor de rechter verschijnen vanwege het aanzetten tot vreemdelingenhaat. De Pool riskeert een gevangenisstraf van minimaal drie maanden en maximaal vijf jaar.

De Mars van de Verdedigers van Lviv en Przemysl werd gehouden om de Poolse slachtoffers te herdenken van de Pools-Oekraïense oorlog in 1918 en 1919. Er deden meerdere nationalistische organisaties aan mee, waaronder Obóz Narodowo-Radykalny (het Nationaal-Radicale Kamp).

Ook maakte het Openbaar Ministerie in de stad Przemysl vandaag bekend dat twintig Poolse nationalisten worden vervolgd voor het aanvallen en verhinderen van een vreedzame mars van Oekraïense grieks-katholieken en orthodoxe christenen naar een begraafplaatsen waar ze strijders voor de Oekraïense onafhankelijkheid wilden herdenken. De twintig mannen riskeren een gevangenisstraf van drie jaar.

Bron: 112

Geen opmerkingen:

Een reactie posten