vrijdag 16 september 2022

Update ISW: Oekraïense leger blijft oprukken

Het tegenoffensief van het Oekraïense leger in het oosten wordt nog steeds voortgezet. Er wordt volgens het Institute for the Study of War (ISW) steeds meer druk gezet op de Russische legerposities en aanvoerlijnen in het oosten van de provincie Charkiv, het noorden van de provincie Loehans en het oosten van de provincie Donetsk. 

Russische bronnen melden dat het Oekraïense leger actief is ten zuidwesten van de stad Izjoem, bij Lieman en ten oosten van de rivier Oskil. Dat heeft tot gevolg gehad dat de Russische troepen zich op sommige plekken hebben teruggetrokken en zich op andere plekken juist hebben versterkt. Het ISW constateert dat de Russen moeite zullen hebben om hun posities te behouden als het Oekraïense leger blijft aandringen.

Russische en Oekraïense bronnen melden dat het Oekraïense leger aanvallen uitvoert ten noordwesten van de stad Charkiv, bij het Oekraïense bruggenhoofd over de rivier Inhoelets en ten zuiden van de provinciegrens met Dnipropetrovsk. 

Door Rusland aangestuurde bestuurders en militaire bloggers zeggen dat Oekraïense troepen bezit hebben genomen van de Kinsburn Spit, een smal schiereiland dat bij de Krim hoort.

Bron: ISW

Geen opmerkingen: