dinsdag 13 september 2022

Russen op de Krim evacueren hun gezinnen

De Oekraïense inlichtingendiensten melden dat de Russen hun gezinnen met spoed evacueren van de Krim en het zuiden van Oekraïne. Medewerkers van de Russische geheime dienst FSB, bestuurders en sommige militaire commandanten zouden stiekem proberen hun woningen op de geannexeerde Krim te verkopen. Tegelijkertijd verzekeren ze de bevolking van het schiereiland dat het er veilig is.

Officieel is het kopen en verkopen van woningen op de Krim verboden, de Krimbrug is niet voor iedereen meer toegankelijk en er wordt op alle mogelijke manieren geprobeerd om nieuws over het tegenoffensief van het Oekraïense leger tegen te houden. 

In de afgelopen drie weken zijn er diverse raketaanvallen geweest op militaire doelen op de Krim, terwijl in het zuiden van Oekraïne een tegenoffensief van het Oekraïense leger gaande is. Het verzet pleegt in de zuidelijke provincies aanslagen op collaborateurs, terwijl in de oostelijke provincie Charkiv Russische leraren worden opgepakt die daar door de bezetters naartoe waren gestuurd om scholieren te 'russificeren'. 

Bron: Ukrajinska Pravda

Geen opmerkingen: