dinsdag 13 september 2022

Opnieuw een grote stroomstoring in Charkiv

De stad Charkiv zit opnieuw zonder elektriciteit. Inwoners melden dat in verschillende wijken van de stad de stroom is uitgevallen. Ook de inwoners van Derhatsji en diverse dorpen in de omgeving van deze stad moeten het zonder elektriciteit stellen. De metro in Charkiv werkt niet. 

Gouverneur Oleh Sinjehoebov
zegt dat de stad Charkiv afgelopen nacht niet is aangevallen. 'Wel werd er vanmorgen omstreeks drie uur door Russische troepen geschoten op de stad Lovova. Daarbij werd een school geraakt en brak er brand uit. Er is nog geen informatie over eventuele slachtoffers.'

In het afgelopen etmaal schoten de Russen mondjesmaat op doelen in de provincie Charkiv. Daarbij zouden in de stad Charkiv een dode en zes gewonden zijn gevallen. In de omgeving van de door het Oekraïense leger bevrijde stad Izjoem viel een gewonde, in de nabijheid van de stad Charkiv vielen twee gewonden, terwijl in de buurt van de stad Koepjansk twee burgers werden gedood.

'In de bevrijde gebieden worden nu de door de Russen gepleegde oorlogsmisdaden vastgelegd. Door de Russen geplaatste landmijnen vormen een serieuze bedreiging voor de bevolking. Leger, politie en de nooddiensten doen er alles aan om de rust terug te brengen in de bevrijde gebieden', aldus gouverneur Sinjehoebov.

Bron: Ukrajinska Pravda

Geen opmerkingen: