zondag 18 september 2022

Gouverneur Loehansk vreest komende winter

Gouverneur Serhii Hajdaj van Loehansk verwacht een zware winter voor de inwoners van het door de Russen bezette deel van zijn provincie, vooral waar het vechten ook in de komende maanden aan houdt. Er is geen gas om de huizen te verwarmen en dat zal tot gevolg hebben dat er op grote schaal bomen worden gekapt. 

'We houden geen groen over in de parken. Maar de mensen hebben geen keus, ze moeten toch warm zien te blijven', constateert Hajdaj op Telegram. Wie naar het bos trekt om daar bomen te kappen loopt ook nog eens een groot risico, aangezien ze daar op landmijnen en andere explosieven kunnen lopen. 

Verder verwacht de gouverneur dat veel mensen weg gaan trekken uit de steden om hun intrek te nemen in verlaten huizen op het platteland. 'Na een zware winter met lage temperaturen zullen veel verlaten woningen in de steden niet meer te herstellen zijn.' Volgens Hajdaj hebben de Russische bezetters niets gedaan om de bevolking te helpen met het herstellen van de woningen die schade hebben opgelopen door het oorlogsgeweld.

 Bron: Ukrajinska Pravda

Geen opmerkingen: