dinsdag 27 september 2022

'Te annexeren gebied en Krim in één district'

Dmitri Rogozin.
De bezette delen van de vier Oekraïense provincies zouden samen met de in maart 2014 
geannexeerde Krim één Russisch district kunnen vormen, aldus de Russische zakenkrant Vedomosti vandaag op basis van informatie van een lid van de Russische Federatieraad en een bron dichtbij het bestuur van de Krim. Het schiereiland maakt deel uit van Rusland's Zuidelijke Federale District. 

Volgens Sergej Tsekov, namens de Krim lid van de Federatieraad, bestaat er 'geen twijfel' over de vorming van een nieuw federaal district, maar is er nog geen duidelijkheid over de naam die dit district moet krijgen. 'Er zijn verschillende opties', aldus Tsekov tegenover het Russische persagentschap RIA Novosti. 

Vedomosti zegt op basis van informatie van anonieme bronnen bij het Kremlin en de Russische defensie-industrie dat Dmitri Rogozin in beeld is als vertegenwoordiger van president Vladimir Poetin in het nieuw te vormen district. 

De nationalist Rogozin is een groot voorstander van de Russische aanval op Oekraïne. Hij was eerder vicepremier en ambassadeur  bij de Navo voordat hij directeur werd van het ruimtevaartbedrijf Roskosmos. In juli werd hij ontslagen. Zowel woordvoerder Dmitri Peskov als Rogozin zelf wilden geen commentaar geven op het bericht van Vedomosti.

Bron: The Moscow Times

Geen opmerkingen: