woensdag 21 september 2022

Geen vlucht meer te boeken naar het buitenland

Alle vluchten vanuit Rusland naar beschikbare bestemmingen vandaag waren al uitverkocht enkele minuten  nadat president Vladimir Poetin de gedeeltelijke mobilisatie had afgekondigd. Het gaat om directe vluchten vanaf Moskou naar Georgië, Turkije en Armenië landen waarvoor geen visum voor Russen geldt. Dat blijkt uit de populaire reissite aviasales.ru. Ook vluchten naar Azerbeidzjan, Kazachstan, Oezbekistan en Kirgizistan zijn niet meer te vinden op deze website.

Hoewel het gerucht gaat dat de grenzen gesloten worden, zeggen zowel de Russische spoorwegen als luchtvaartmaatschappij Aeroflot dat zij nog geen opdracht hebben om geen tickets te verkopen aan mannen tussen de 18 en 65 jaar. Op Telegram melden Russische reizigers dat ze de grens niet over mogen, maar in sommige gevallen zouden de grenswachten de andere kant op kijken.

Dinsdagavond was bij Google de zoekopdracht 'hoe kom ik Rusland uit' trending. President Poetin zou aanvankelijk die avond zijn toespraak houden. Vanmorgen stortte de Russische beurs volledig in. Sinds het begin van de invasie in Rusland op 24 februari stonden de aandelen niet zo laag. 

De oppositiebeweging Vesna (Lente) heeft de Russische bevolking opgeroepen om vanavond om 19.00 uur in alle grote steden de straat op te gaan om te protesteren tegen de mobilisatie. 'Duizenden Russische mannen, onze vaders, broers en echtgenoten, worden in de gehaktmolen van de oorlog gegooid. Waarvoor zullen ze sterven? Moeders en kinderen zullen huilen, en waarvoor eigenlijk?'

Bron: Moscow Times, Meduza

Geen opmerkingen: