zaterdag 24 september 2022

'Saboteer de boel als je niet aan het leger ontkomt'

Sinds het begin van het tegenoffensief heeft het Oekraïense leger al 400 dorpen en stadjes in het oosten bevrijd. Dat heeft president Volodimir Zelenski gezegd in zijn dagelijkse videoboodschap. Hij riep de bevolking van de nog steeds bezette gebieden op om mee te helpen zoveel mogelijk dorpen en stadjes op om actief mee te helpen de Russische troepen te verdrijven. dat kan door zoveel mogelijk informatie over de Russen door te geven. 

Ook vroeg hij ze om ouderen, alleenstaanden en gezinnen met jonge kinderen waar mogelijk te helpen om deze moeilijke tijd te doorstaan. 'We zullen alle bezette gebieden terugveroveren', beloofde hij. 

Ook vroeg de president om de Russische mobilisatie te ontwijken. Die oproep was met name gericht aan de mensen die al een Russisch paspoort hadden of die dat onlangs hebben gekregen. Mocht het toch niet lukken om aan inlijving in het Russische leger te ontkomen, dan adviseert Zelenski om militaire acties te saboteren, onder meer door informatie over legerbases, commandocentra en munitieopslagplaatsen door te geven.

Bron: Ukrajinska Pravda

Geen opmerkingen: