woensdag 28 september 2022

Geen toespraak Poetin vrijdag, wel een concert

Er komt geen toespraak van de Russische president Vladimir Poetin voor het parlement waarin hij reageert op de uitslagen van de pseudo-referenda in de Oekraïense provincies Loehansk, Donetsk, Zaporizja en Cherson. Zijn woordvoerder Dmitri Peskov heeft dat vandaag gezegd tegen de Russische persagentschappen Interfax, TASS en RIA Novosti. 'Er zijn op dit moment geen plannen, maar als zich onverwachte gebeurtenissen voordoen, dan kan dat veranderen.'

Peskov zei ook dat Poetin de door Rusland aangestelde leiders van de Donbas, Denis Poesjilin en Leonid Pasetsjnik, gaat ontvangen, maar het is nog niet bekend wanneer dat gebeurt. Poesjilin en Pasetsjnik zijn al in Moskou gearriveerd om de ophanden zijnde annexatie te bespreken. 

De drie nieuwsagentschappen maken wel melding van een concert dat vrijdag vlakbij het Kremlin in Moskou wordt gehouden om de annexatie van de vier Oekraïense provincies te vieren.

Volgens de onafhankelijke Russische nieuwssite Medusa wil het Kremlin wachten met de annexatie, omdat dit nieuws niet het verwachte/gehoopte PR-effect zal hebben temidden van alle onrust door de gedeeltelijke mobilisatie.

Bronnen: Ukrajinska Pravda, The Independent

Geen opmerkingen: