vrijdag 16 september 2022

Oekraïense aanvallen op Cherson en Loehansk

Het zwaar beschadigde Gerechtshof in Cherson.
Als reactie op de Russische aanvallen op belangrijke infrastructuur zoals de stuwdam bij Krivi Rig heeft het 
Oekraïense leger vandaag aanvallen uitgevoerd op de het gebouw van het Gerechtshof in de bezette stad Cherson en op het kantoor van het Openbaar Ministerie in de stad Loehansk, waar door Rusland aangestuurde rebellen al sinds 2014 huis houden. 

In het Gerechtshof in Cherson was een centrale commandopost van de Russen gevestigd. Met minstens vijf raketten werd het gebouw flink beschadigd. Er zou een dode zijn gevallen, de chauffeur van Alla Barchatnova die door de Russen was aangesteld als directeur arbeidsvoorziening. Op het moment van de aanval waren een aantal kopstukken uit de provincie bijeen in het gebouw.

In Loehansk zou de door Rusland aangesteld procureur-generaal zijn gedood. Volgens de eerste berichten zou een bom zijn geplaatst in het gebouw van het Openbaar Ministerie. 

Eveneens vandaag werden Oleh Bojko en zijn vrouw Ljoedmila gedood bij een aanslag in de bezette stad Berdjansk. Bojko was door de Russen aangesteld als plaatsvervangend burgemeester, zijn vrouw was voorzitter van de lokale kiescommissie voor het referendum over aansluiting van de regio bij Rusland.

Bronnen: Ukrinform, Ukrajinska Pravda

Geen opmerkingen: