woensdag 29 april 2020

Zeven aanvallen, Oekraïense soldaat gesneuveld

Een Oekraïense soldaat is gisteren om het leven gekomen bij een van de zeventien aanvallen van de door Rusland aangestuurde rebellen op het leger. De aanvallen met 122 en 152 millimeter artillerie, 82 en 120 millimeter mortieren, granaatwerpers, zware mitrailleurs en geweervuur waren gericht tegen de legerposities bij het stadje Popasna en de dorpen Kamjanka, Opitne, Pavlopil, Starohnativka, Krimske, Choetir Vilni, Orichove, Novoloehanske, Novotoshkivske en Zajtseve.

Tot tweemaal toe vielen de rebellen bovendien aan in het gebied bij Bohdanivka-Petrivske, waar leger en rebellen zich eerder 500 meter terugtrokken van de frontlijn. Er werd met machinegeweren geschoten. Hier schoot het leger niet terug, op alle andere aanvallen werd wel gereageerd. Daarbij zouden twee rebellen gewond zijn geraakt.

Na middernacht waren er al weer twee aanvallen op soldaten bij Verchniotoretske en Novotoshkivkse met antitankgeschut, luchtdoelgeschut, een 82 millimeter mortier en zware machinegeweren.

Volgens de separatisten in Donetsk viel het Oekraïense leger hun posities gisteren vijftien maal aan met 82 millimeter mortieren, luchtdoelgeschut en geweervuur. De separatisten in Loehansk maken melding van drie aangevallen, gericht tegen rebellen bij Zolote-5, Froenze en Donetski. Er zou geschoten zijn met 82 millimeter mortieren en vanuit pantserwagens.

Bronnen: Unian, DAN, Lugansk Media Centre

Geen opmerkingen: