vrijdag 10 april 2020

Soldaat gedood, rebellen melden dood jonge vrouw

Een Oekraïense soldaat is gisteren gedood, terwijl twee soldaten verwondingen opliepen. De door Rusland aangestuurde rebellen vielen het leger 21 maal aan en gebruikten daarbij 82 en 120 millimeter mortieren, antitankraketten, granaatwerpers, zware mitrailleurs en geweren. Ook zetten de rebellen pantservoertuigen in.

Doelwit waren de legerposities bij Krasnohorivka, Avdiivka, Popasna en de dorpen Pavlopil, Vodiane Novomichailivka, Pishtsjevik, Starohnativka, Bohdanivka, Orichove, Choetir Vilni, Novoloehanske, Novo-Oleksandrivka, Krimske en Novhorodske. Na middernacht waren er nog twee aanvallen met 82 en 120 millimeter mortieren op soldaten bij Novozvanivka en Novo-Oleksandrivka.

Volgens de separatisten in Donetsk is een jonge vrouw gedood door het Oekraïense leger en raakte een man gewond bij een aanval met een drone die granaten afwierp. Vijf huizen zouden zijn beschadigd. De plaats waar zich dit zou hebben voorgedaan wordt niet genoemd in het bericht van het persagentschap DAN van de separatisten. Het leger zou zestien aanvallen op de rebellen hebben gedaan bij elf dorpen en buurtschappen. Het ging om aanvallen met 122 millimeter artillerie, 82 en 120 millimeter mortieren, granaatwerpers en artilleriegeweren.

De separatisten in Loehansk maken geen melding van aanvallen van het leger op hun posities.

Bronnen: Unian, DAN, Lugansk Media Centre

Geen opmerkingen: