vrijdag 24 april 2020

Spanning met Georgië loopt op om Saakasjvili

Fractievoorzitter David Arachamia van Dienaar van het Volk heeft vanavond flink uitgehaald naar de Georgische premier die even tevoren had bevestigd dat wordt overwogen om de ambassadeur terug te halen uit Oekraïne als de Georgische oud-president Micheil Saakasjvili de nieuwe vicepremier voor Hervormingen wordt. Arachamia sprak van ''politieke agressie'' door Georgië.

Om vervolgens op te merken dat Georgië zich in de nesten dreigt te werken. ''Het is Georgië maar, we hebben het hier niet over de Verenigde Staten. Georgië kan rekenen op diplomatieke problemen als het z'n ambassadeur terugtrekt.'' Maar ook dat ''we er vast wel uit komen, tenslotte zijn de verhoudingen altijd goed geweest''. Arachamia, zelf van Georgische herkomst, wees er op dat Georgië erg in trek is bij Oekraïense toeristen en dat het land die inkomstenbron niet zal willen riskeren.

Arachamia sprak niet over Duitsland dat al wel een stap verder is gegaan door de eigen ambassadeur daadwerkelijk terug te trekken uit protest tegen de ophanden zijnde benoeming van Saakasjvili.

Bron: Unian

Geen opmerkingen: