woensdag 1 april 2020

Peiling: 41 procent acht gevaar coronavirus niet reëel

Veel Oekraïners zien het gevaar niet van het coronavirus. Dat blijkt uit een opiniepeiling van het onderzoeksbureau Rating. Maar liefst 41 procent verwacht niet ziek te worden van het virus, ook hun gezinsleden niet. Gelukkig ziet 51 procent wel in dat het zeer besmettelijke coronavirus gevaarlijk voor ze kan zijn en dat de quarantainemaatregelen van de overheid terecht zijn.

In het westen en midden van het land, maar ook in de grote steden elders in het land blijken de inwoners het er vaker over te hebben dan in de rest van het land waar vooral wordt geoordeeld dat elke uitbraak van het coronavirus een incident is, en dat er dus geen sprake van is dat een grote epidemie aan het uitbreken is. Ook veel ouderen blijken die mening toegedaan.

De mensen die de dreiging van het coronavirus voor hun gezondheid wel serieus nemen, vinden dat de regering het probleem serieus aanpakt. 56 procent noemt deze aanpak effectief. Van alle ondervraagden ziet 28 procent de dreiging die uit gaat van het virus als hoog tot erg hoog, 34 procent vindt de dreiging gemiddeld en 32 procent beschouwt die als laag of minimaal. Er is ten opzichte van een peiling van twee weken geleden wel sprake van een verschuiving naar de groep die het coronavirus gevaarlijk tot zeer gevaarlijk acht voor de eigen gezondheid en die van gezinsleden.

Bron: Unian

Geen opmerkingen: