dinsdag 7 april 2020

Rebellen vallen Oekraïense leger achtmaal aan

Klik op de afbeelding voor een grotere versie.
De door Rusland aangestuurde rebellen hebben het leger gisteren achtmaal aangevallen. Aan Oekraïense zijde bleef iedereen ongedeerd, bij een van de tegenaanvallen van het leger zou een rebel gewond zijn geraakt. De rebellen schoten met 82 en 120 millimeter mortieren, antitankraketten, granaatwerpers en zware mitrailleurs. Ook zetten ze een pantserwagen in. De aanvallen waren gericht tegen legerposities bij de steden Krasnohorivka, Avdiivka en de dorpen Pavlopil, Kamjanka, Starohnativka, Novozvanivka en Novo-Oleksandrivka.

Volgens de separatisten in Donetsk viel het Oekraïense leger negentien maal hun posities aan. De aanvallen met 122 millimeter artillerie, 82 en 120 millimeter mortieren, granaatwerpers en artilleriegeweren waren gericht tegen de rebellen bij het Volvo Centre aan de rand van de stad Donetsk.

Verder waren er aanvallen op posities bij de dorpen Spartak, Alexandrivka, Staromichailovke, Zhabitsjeve, Troedovske Collieri, Jelenovka, Gagarin Collieri, 6/7 Collieri, Sjorokaje Balka en Sosnovske. In drie dorpen in het zuiden was sprake van stroomuitval door de aanvallen. De separatisten in Loehansk maken geen melding van aanvallen van het leger.

Bronnen: Unian, DAN, Lugansk Media Centre

Geen opmerkingen: