dinsdag 7 april 2020

Aantal besmettingen coronavirus nadert de 1.500

Het dodental is opgelopen tot 45, met 1.462 bevestigde besmettingen met het coronavirus. Een toename van 143 in het afgelopen etmaal. Dat heeft het ministerie van Volksgezondheid bekend gemaakt. De hoofdstad Kyiv heeft met 253 besmettingen nog altijd de meeste coronapatiënten gemeld, terwijl in de provincie Tsjernivtsi 247 personen positief op het virus werden getest, in de provincies Ternopil en Ivano-Frankivsk respectievelijk 168 en 160. De minste besmettingen werden tot nu toe gevonden in de provincies Charkiv en Loehansk, met respectievelijk 1 en 3 coronapatiënten.

Het ministerie maakte vanmorgen ook bekend dat de testcapaciteit de komende tijd fors wordt opgevoerd. Er worden deze week 10.500 tests uitgevoerd, maar dat moeten er snel 80.000 per week gaan worden. Laboratoria in het hele land hebben volgens onderminister Viktor Liashko voldoende capaciteit om onderzoek te doen, maar tot dusver ontbrak het aan voldoende testsets. Er wordt hard gewerkt aan een oplossing. Volgende week zijn naar verwachting 20.000 testsets beschikbaar.

Minister Maksim Stepanov van Volksgezondheid verzekert dat patiënten met het coronavirus die in een matige of slechte toestand in een ziekenhuis worden opgenomen niet voor hoge kosten komen te staan. Eerder was al bekend geworden dat patiënten in een staatsziekenhuis soms worden geconfronteerd met een rekening die kan oplopen van 1.000 euro tot meer dan 3.000 euro als ze op de intensive care hebben gelegen.

Bronnen: Unian, 112.ua

Geen opmerkingen: