woensdag 15 april 2020

Update coronavirus: 108 doden, 3.764 besmettingen

Er zijn 108 mensen overleden als gevolg van het coronavirus. Dat heeft het ministerie van Volksgezondheid vanmorgen bekend gemaakt. het aantal bevestigde besmettingen steeg met 392 naar een totaal van 3.764 in de afgelopen 24 uur. In de hoofdstad Kyiv gaat het nu om 612 personen, waaronder maar liefst 100 monniken van de Kyiv-Petsjersk Lavra, ook wel bekend als het Holenklooster.

In de provincies Tsjernivtsi, Ivano-Frankivsk en Ternopil gaat het om respectievelijk 589, 356 en 287 besmettingen. De kleinste aantallen zijn nog altijd te vinden in de provincies Loehansk, Tsjernihiv en Donetsk met respectievelijk 4, 10 en 12 besmettingen. De provincie Mikolajiv bleef lang gespaard, maar telt inmiddels 14 coronapatiënten. Opvallend is de sterke groei in de westelijke provincie Transkarpatië, waar nu 110 besmettingen bekend zijn.

President Volodimir Zelenski zei vanochtend in een videoboodschap dat het aantal tests inmiddels is verdrievoudigd. Hij riep mensen met gezondheidsklachten op om toch vooral een dokter te raadplegen. ''Als u in contact bent geweest met een patiënt of zelf acute luchtwegklachten hebt, neem dan contact op met uw huisarts. Hebt u die niet, bel dan een ambulance. Wie het coronavirus heeft, hoeft zich niet te schamen. Wees ook niet bang. Maar denk ook vooral niet dat het wel over zal gaan.''

Bron: Unian

Geen opmerkingen: