zaterdag 25 april 2020

Horecaondernemers willen terrassen open gooien

Horecaondernemers Savva Libkin en Dmitro Fedotenkov roepen het kabinet op om zo snel mogelijk toestemming te geven voor het openen van de terrassen. Ze willen binnen in hun restaurants alleen op reservering werken, binnen en buiten anderhalve meter afstand houden, er voor zorgen dat de bediening dagelijks een controle op hun gezondheid ondergaat, maar ook mondkapjes en handschoenen draagt.

Libkin, restauranthouder in de stad Odesa, en Fedotenkov, mede-eigenaar van de restaurantketen Tarantino, wijzen er op dat er 840.000 mensen in de Oekraïense horeca werkzaam zijn en als ook de leveranciers mee worden gerekend gaat het zelfs om anderhalf miljoen. ''Als de regels worden nageleefd, dan is het op een horecaterras veel veiliger dan in de winkels waar tientallen en soms zelfs honderden zich verdringen rond kant-en-klare maaltijden en smartphones'', aldus beide ondernemers.

Bron: Unian

Geen opmerkingen: