woensdag 8 april 2020

Coronavirus eist 52 doden, 1.668 besmettingen

Het dodental als gevolg van het coronavirus is opgelopen tot 52. Er waren vanmorgen 1.668 bevestigde besmettingen. Dat is een toename ten opzichte van gistermorgen met 206. Dat heeft het ministerie van Volksgezondheid zojuist bekend gemaakt. Van 35 coronapatiënten is bekend dat ze genezen zijn. Verder zijn 174 Oekraïners in ziekenhuizen in het buitenland opgenomen.

Met enige vrees wordt de laatste tijd gekeken naar het leger dat kwetsbaar kan worden als het virus zich daar verspreidt. Er zijn inmiddels vier besmettingen bekend, terwijl een 42-jarige vrouw is overleden. Zij werkte als burger bij een legereenheid in de provincie Ivano-Frankivsk. Er zijn 87 soldaten in quarantaine, omdat ze mogelijk zijn besmet net het coronavirus.

De separatisten maken weinig bekend over de aanwezigheid van het coronavirus in de bezette gebieden in Oost-Oekraïne. Volgens het Oekraïense ministerie van Reïntegratie is in een ziekenhuis in Amvrosiivka een man overleden. De doodsoorzaak wordt evenwel verzwegen. Het Russische ministerie van Defensie zou van plan zijn om met het coronavirus besmette militairen over te brengen naar de stad Sevastopol op de door Rusland bezette Krim.

Bijna 5.000 Oekraïners zijn er gisteren in geslaagd om vanuit het buitenland weer het eigen land binnen te komen. De Grensbewaking meldt dat 3.800 personen Oekraïne hebben verlaten, waaronder 1.500 buitenlanders.

Bronnen: Interfax, 112.ua

Geen opmerkingen: