woensdag 1 april 2020

Veertien aanvallen, soldaat gedood, drie gewonden

Klik op de afbeelding voor een grotere versie.
Een Oekraïense soldaat is gisteren gedood bij één van de veertien aanvallen die de door Rusland aangestuurde rebellen deden op het leger. Ook raakten twee soldaten gewond bij aanvallen en liep een derde verwondingen op toen hij op een landmijn liep. De rebellen schoten met 82 en 120 millimeter mortieren, antitankraketten, granaatwerpers, zware mitrailleurs en geweren.

Hun aanvallen waren gericht tegen soldaten bij de steden Krasnohorivka en Avdiivka, en de dorpen Piski, Shirokine, Hnoetove, Kamjanka, Starohnativka, Novotoshkivske, Loehanske en Zajtseve. Het leger schoot terug. Daarbij zouden drie rebellen zijn gedood, een vierde rebel raakte gewond. Ook werd een pantserwagen vernield.

Volgens de separatisten in Donetsk waren er 35 aanvallen van het Oekraïense leger op hun posities. Het leger zou gebruik hebben gemaakt van 122 millimeter artillerie, 82 en 120 millimeter mortieren, luchtoelgeschut, granaatwerpers en artilleriegeweren. Ook zou vanuit pantserwagens zijn geschoten. Vier woningen in de dorpen Staromichailovka en Sjachta Troedovska werden vernield. In de stad Horlivka zouden elf (trolley)bussen zwaarbeschadigd zijn geraakt.

De separatisten in Loehansk melden twee aanvallen van het Oekraïense leger. Rebellen bij de buurtschappen Donetski en Holoebovske zouden beschoten zijn met 82 millimeter mortieren en machinegeweren.

Bronnen: Unian, DAN, Lugansk Media Centre

Geen opmerkingen: