woensdag 1 april 2020

Mondkapje wordt verplicht op openbare plekken

Er is inmiddels wat meer duidelijkheid over de aangescherpte maatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan die vanaf maandag gaan gelden. Wie zich in een openbaar gebouw begeeft, moet vanaf die dag een mondkapje dragen, terwijl het verboden is om met meer dan twee personen bij elkaar te komen, met uitzondering van beroepshalve aanwezigheid of als begeleider van kinderen.

Kinderen en jongeren onder de zestien jaar mogen zich niet op openbare plaatsen en in openbare gebouwen begeven zonder volwassen begeleider. Parken, recreatiegebieden, parkeerplaatsen bij recreatiegebieden en stranden zijn alleen toegankelijk voor het uitlaten van een huisdier, en dan ook nog maar door één persoon.

Sportterreinen en kinderspeelplaatsen zijn vanaf maandag verboden terrein voor iedereen. Verder zijn bijeenkomsten met meer dan tien personen niet toegestaan, met uitzondering van de vergaderingen van bestuursorganen van de overheid, landelijk, regionaal of lokaal. Dat geldt, zeker met het oog op Pasen, ook voor kerkelijke bijeenkomsten.

De aangescherpte maatregelen zijn soms op lokaal niveau al toegepast. Ze gaan vanaf maandag voor het hele land gelden, in eerste instantie tot en met vrijdag 24 april. Het kabinetsbesluit is ingegeven doordat het aantal bevestigde besmettingen met het coronavirus elke dag met zo'n 10 procent toeneemt. Halverwege de avond werden 20 sterfgevallen en 794 besmettingen met het coronavirus gemeld.

Bron: Unian

Geen opmerkingen: