donderdag 9 april 2020

Rebellen vallen achtmaal aan, soldaat raakt gewond

Klik op de afbeelding voor een grotere versie.
Een Oekraïense soldaat is gisteren gewond geraakt bij één van de acht aanvallen van de door Rusland aangestuurde rebellen. Er werd geschoten met 82 en 120 millimeter mortieren, granaatwerpers, zware mitrailleurs en geweren op legerposities bij het stadje Marjinka en de dorpen Pavlopil, Hnoetove, Starohnativka, Novo-Oleksandrivka, Orichove en Zajtseve. Bij tegenaanvallen van het leger zouden vijf rebellen gewond zijn.

Na middernacht waren er nog twee aanvallen op soldaten bij de stad Krasnohorivka en het dorp Novomichailivka. De rebellen gebruikten daarbij antitankgeschut en zware machinegeweren.

De separatisten in Donetsk melden elf aanvallen van het Oekraïense leger. Er zou geschoten zijn met 82 en 120 millimeter mortieren, granaatwerpers en artilleriegeweren op rebellen bij Troedovska Collieri, Zhabitsjeve, Jasnoje, Zajtseve, 6/7 Collieri, Kroetja Balka, Petrovske en Kominternove. Bij een granaatinslag in de tuin van een woning in het dorp Zajtseve zouden enkele huisdieren zijn omgekomen.

Volgens de separatisten in Loehansk viel het leger hun posities tweemaal aan bij het dorp Kalinovka. Rebellen daar zouden zijn beschoten met een 82 millimeter mortier.

Bronnen: Unian, DAN, Lugansk Media Centre

Geen opmerkingen: