maandag 27 april 2020

Saakasjvili 'vol vertrouwen' over post vicepremier

Micheil Saakasjvili. Foto: vrije bron
Micheil Saakasjvili vertrouwt er op dat hij voldoende steun in het parlement krijgt om vicepremier voor Hervormingen te worden. ''Ik ben daar optimistisch over. Veel mensen voelden zich in eerste instantie overvallen door het nieuws'', aldus de voormalige Georgische president en ex-gouverneur van de Oekraïense provincie Odesa gisteravond in een talkshow op tv-zender Kanal 24.

Volgens Saakasjvili heeft hij met zijn partij Beweging van de Nieuwe Krachten bijgedragen aan de verkiezingsoverwinning van Dienaar van het Volk, de partij van president Zelenski. ''Uit de peilingen bleek dat mijn partij 2 tot 3 procent van de stemmen zou krijgen. Niet genoeg om de kiesdrempel te halen, zodat ik mijn kiezers heb gevraagd om op Dienaar van het Volk te stemmen.''

Saakasjvili sprak eerder al over een ingelaste parlementszitting komende donderdag, maar parlementsvoorzitter Dmitri Razoemkov houdt het vooralsnog op 'later deze week'. Ook houdt hij zich op de vlakte over de kandidatuur van Saakasjvili voor een kabinetspost. Zoals bekend dreigt Georgië z'n ambassadeur terug te trekken als Saakasjvili benoemd wordt tot vicepremier. President Zelenski zou Saakasjvili voor deze functie hebben gevraagd. Het parlement zou vrijdag over de benoeming stemmen, maar zover kwam het niet.

Bronnen: 112.ua, Unian

Geen opmerkingen: