donderdag 7 november 2019

Vier soldaten gewond bij tien aanvallen van rebellen

Vier Oekraïense soldaten zijn gisteren gewond geraakt bij aanvallen van de door Rusland aangestuurde rebellen. Er waren tien aanvallen met 82 millimeter mortieren, granaatwerpers, zware mitrailleurs en geweren. Ook werden pantserwagens ingezet door de rebellen. De aanvallen waren gericht tegen de legerposities bij de dorpen Piski, Vodiane, Taramtsjoek, Travneve, Zajtseve, Krimske, Novotoshkivske en Loehanske. Na middernacht waren er al weer twee aanvallen met granaatwerpers en zware machinegeweren op soldaten bij Vodiane en Krimske.

Volgens de separatisten in Donetsk waren er gisteren 22 aanvallen van het Oekraïense leger op hun posities. Er zou met mortieren, granaatwerpers, geweren en vanuit pantserwagens zijn geschoten op rebellen bij Troedovska Collieri, het Volvo Centre bij de stad Donetsk, de luchthaven, Jelenovka, Spartak, Kashtanovoe, Zhabitsjeve, Kroetja Balka, Gagarin Collieri, 6/7 Collieri, Dolomitne, Novolaspa, Leninske, Kominternove en Novaja Tavria.

De separatisten in Loehansk melden één aanval Het leger zou met 82 millimeter mortieren, machinegeweren en artilleriegeweren hebben geschoten op rebellen bij het dorp Logvinove.

Bronnen: Unian, DAN, Lugansk Media Centre

Geen opmerkingen: