donderdag 14 november 2019

Rebellen vallen dertienmaal aan, burger gewond

De door Rusland aangestuurde rebellen hebben het leger gisteren dertien keer aangevallen. Aan Oekraïense zijde bleef iedereen daarbij ongedeerd. De rebellen schoten met 82 en 120 millimeter mortieren, granaatwerpers, zware mitrailleurs en geweren op legerposities bij de stad Svitlodarsk en de dorpen Nevelske, Slavne, Lebedinske, Novoselivka, Novotrojtske, Pishtsevik, Choetir Vilni, Loehanske, Zajtseve, Orichove, Novotoshkivkse en Sjoemi. Na middernacht was er nog een aanval met granaatwerpers en zware machinegeweren op soldaten bij Novotoshkivske.

Volgens de separatisten in Donetsk viel het Oekraïense leger vijftien keer aan met 82 en 120 millimeter mortieren, luchtdoelgeschut, granaatwerpers en artilleriegeweren. Ook zouden pantserwagens zijn ingezet door het leger.

Een inwoner van Troedovski Collieri zou gisteravond gewond zijn geraakt bij een aanval. In dit dorp werden ook drie woningen beschadigd. De aanvallen waren volgens de separatisten ook gericht tegen hun posities bij de luchthaven van Donetsk en de dorpen Spartak, Dolomitne, Shirokaja Balka, Petrovske (buiten het terugtrekkingsgebied) en Koelikove.

De separatisten in Loehansk melden vier aanvallen van het leger. Met 82 millimeter mortieren, machinegeweren en granaatwerpers werd er geschoten op rebellen bij Kalinove, Kalinovka en Nizhne Lozovoje.

Bronnen: Unian, DAN, Lugansk Media

Geen opmerkingen: