woensdag 6 november 2019

Militair expert waarschuwt voor offensief rebellen

Militair expert Michailo Zhirochov waarschuwt voor een offensief van de door Rusland aangestuurde rebellen tijdens de komende ontmoeting van de Normandische Vier. Hij wijst er op dat in februari 2015, toen in de Wit-Russische hoofdstad Minsk werd onderhandeld over een einde van de oorlog in Oost-Oekraïne, een geslaagde aanval werd gedaan op de stad Debaltseve.

''Dat kan nu zo maar weer gebeuren. Als de Russische president Poetin de conclusie heeft getrokken dat het werkte bij de toenmalige president Porosjenko, dan zou het ook bij de huidige president Zelenski kunnen werken'', aldus Zhirocho. Hij voegt daar aan toe dat er aanwijzingen zijn dat de rebellen zich concentreren nabij de gebieden waar juist sprake is van terugtrekking van de wederzijdse troepen.

De militair expert adviseert het Oekraïense leger daarom te zorgen voor nieuwe, versterkte posities om te voorkomen dat de rebellen op enig moment een sprong voorwaarts maken nabij Stanitsja Loehanska, Zolote en Petrivske, waar de wederzijdse terugtrekking mogelijk vrijdag plaats heeft.

Bron: Unian

Geen opmerkingen: