vrijdag 15 november 2019

Soldaat gedood, rebellen vallen vijftienmaal aan

Een Oekraïense soldaat is gisteren om het leven gekomen bij één van de vijftien aanvallen van de door Rusland aangestuurde rebellen op het leger. Er werd door de rebellen geschoten met 82 millimeter mortieren, granaatwerpers, zware mitrailleurs en geweren. Ook werden pantserwagens ingezet.

De aanvallen waren gericht tegen legerposities bij de stad Krasnohorivka en de dorpen Kamjanka, Piski, Novomichailivka, Sjirokine, Hnoetove, Zholobok, Novoloehanske, Loehanske, Majorsk, Novotoshkivske en Orichove. Na middernacht werd met granaatwerpers en geweren geschoten op soldaten bij Novoloehanske.

De separatisten in Donetsk spreken van negen aanvallen van het Oekraïense leger op hun posities bij acht dorpen en buurtschappen in de omgeving van de steden Horlivka, Donetsk en Marioepol. Ook zou er geschoten zijn in het terugtrekkingsgebied bij het dorp Petrivske. Het leger viel volgens de separatisten aan met mortieren, mitrailleurs, granaatwerpers, artilleriegeweren en vanuit pantserwagens. De separatisten in Loehansk maken geen melding van aanvallen.

Bronnen: Unian, DAN, Lugansk Media Centre

Geen opmerkingen: