woensdag 27 november 2019

Rebellen vallen twaalfmaal aan, geen gewonden

De door Rusland aangestuurde rebellen deden gisteren twaalf aanvallen op het leger. Aan Oekraïense zijde bleef iedereen ongedeerd. De aanvallen met 82 millimeter mortieren, pantserwagens, zware mitrailleurs, granaatwerpers en geweren waren gericht tegen de legerposities bij de dorpen Loehanske, Krimske, Novotoshkivske, Trojtske, Starohnativka, Shirokine en Berezove. Na middernacht was het rustig langs de frontlijn.

De separatisten in Donetsk maken melding van negen aanvallen van het Oekraïense leger op hun posities bij de dorpen Gagarin Collieri, Bairak, Starohmichailovka en Sachanka. Het leger zou geschoten hebben met 82 en 120 millimeter mortieren, granaatwerpers en artilleriegeweren.

Ook zou er vanmorgen een aanval van het leger zijn geweest op de buurtschap 6/7 Collieri, waar medewerkers van het waterbedrijf Voda Donbassa op dat moment reparatiewerkzaamheden uitvoerden. Er werd volgens de separatisten vanuit het dorp Soemi geschoten met 82 millimeter mortieren en antiraketgranaten. Niemand raakte gewond, schade was er evenmin.

De separatisten in Loehansk melden opnieuw geen aanvallen van het leger op hun posities.

Bronnen: Unian, DAN, Lugansk Media Centre

Geen opmerkingen: