dinsdag 19 november 2019

Kremlin sluit gesprek Poetin en Zelenski niet uit

President Volodimir Zelenski tijdens een bezoek aan Zolote.
Er komt mogelijk een gesprek onder vier ogen van de Oekraïense president Volodimir Zelenski met zijn Russische ambtgenoot Vladimir Poetin, voorafgaand aan het overleg van de Normandische Vier op maandag 9 december in Parijs. Althans, het Kremlin sluit dat niet uit volgens de Russische krant Kommersant die zich zegt te baseren op een betrouwbare bron.

Eerder zei Poetin nog dat hij het nut er niet van in zag om vooraf alleen met Zelenski te overleggen. ''Ik denk dat niemand daar in geïnteresseerd is. Ikzelf niet, maar ook president Zelenski niet. We zijn al met hem in gesprek, via de telefoon. We hebben een goed contact, maar we moeten straks knopen zien door te hakken'', aldus Poetin afgelopen vrijdag tijdens een persconferentie na afloop van een BRICS-conferentie in Brazilië.

Zelenski heeft vanmiddag op een gezamenlijke persconferentie met de Tsjechische premier Andrej Babis te kennen gegeven dat hij tijdens het overleg van de Normandische Vier een tijdlijn wil afspreken met de tijdstippen waarop bepaalde besluiten worden genomen om het oorlogsconflict in Oost-Oekraïne te beëindigen.

Bron: 112.ua

Geen opmerkingen: