maandag 11 november 2019

Inflatie daalt naar 6,5 procent in maand oktober

Goed nieuws voor wat betreft de inflatie! Die daalt namelijk gestaag. In september was het nog 7,5 procent ten opzichte van september vorig jaar, maar in oktober kwam de inflatie uit op 6,5 procent. Groenten werden sinds begin dit jaar flink duurder, maar liefst 23,1 procent. Fruit werd 19,4 procent duurder, terwijl de tarieven voor de stadsverwarming en het treinvervoer 19 procent omhoog gingen. De telecombedrijven verhoogden met 15,5 procent.

Daar stonden ook de nodige prijsverlagingen tegenover. Eieren werden 18,5 procent goedkoper. De prijzen van benzine en diesel gingen 13,5 procent omlaag, die van aardgas met 12,5 procent. Kleding en schoenen werden 0,6 procent goedkoper.

Vorig jaar daalde de inflatie al naar 9,8 procent, het laagste niveau in vijf jaar tijd. Het dieptepunt voor wat de geldontwaarding betreft, is het rampjaar 2015. De inflatie bedroeg toen 45 procent. Sindsdien is de situatie sterk verbeterd en het streven van het kabinet is om volgend jaar ergens tussen de 5 en 5,5 procent uit te komen.

Bron: Unian

Geen opmerkingen: