woensdag 13 november 2019

Twee soldaten gewond geraakt door booby trap

Twee Oekraïense soldaten zijn gisteren gewond geraakt toen ze op een booby trap stuitten. De door Rusland aangestuurde rebellen vielen het leger gisteren vijftien maal aan. Bij deze aanvallen met granaatwerpers, zware mitrailleurs en geweren bleef iedereen aan Oekraïense zijde ongedeerd.

De aanvallen van de rebellen waren gericht tegen legerposities bij Krasnohorivka, Marjinka, Zolote en de dorpen Piski, Verchniotoretske, Slavne, Berezove, Taramtsjoek, Pishtsjevik, Choetir Vilni, Pivdenne, Loehanske en Trojtske. Na middernacht vuurden de rebellen granaatwerpers en geweren af op soldaten bij het dorp Novotohskivke.

De separatisten in Donetsk melden eveneens vijftien aanvallen, maar dan van het Oekraïense leger. Rebellen bij negen dorpen in de omgeving van de steden Horlivka, Donetsk en Marioepol zouden beschoten zijn met mortieren, granaatwerpers, luchtdoelgeschut, geweren en vanuit pantserwagens. Ook in de omgeving van Petrivske, waar gisteren de wederzijdse terugtrekking werd voltooid, zou er geschoten zijn door het leger.

De separatisten in Loehansk spreken van een enkele aanval. Rebellen bij het dorp Kalinovke zouden door het Oekraïense leger beschoten zijn met 82 millimeter mortieren.

Bronnen: Unian, DAN, Lugansk Media Centre

Geen opmerkingen: