vrijdag 29 november 2019

Leger: 10 rebellen gedood, 15 gewond in week

Volgens het Oekraïense leger zijn in een week tijd tien rebellen gedood en raakten vijftien rebellen gewond bij tegenaanvallen. De legerleiding zegt dat alleen wordt teruggeschoten als de door Rusland aangestuurde rebellen aanvallen en er direct gevaar dreigt voor de Oekraïense soldaten, als de rebellen proberen terreinwinst te boeken of bij sabotage- of verkenningsacties van ze. Op hun beurt noemen de separatisten het simpelweg aanvallen van het leger.

Er waren gisteren negen aanvallen van de rebellen op legerposities bij Krasnohorivka, Marjinka en de dorpen Loehanske, Sjoemi, Trojtske, Majorsk, Novotrojtske, Berezove en Vodiane. Er werd geschoten met granaatwerpers, zware mitrailleurs en geweren.

De separatisten in Donetsk maken melding van negen aanvallen van het Oekraïense leger op hun posities bij zeven dorpen in de omgeving van de steden Donetsk, Horlivka en Marioepol. Er zou geschoten zijn met 82 millimeter mortieren, granaatwerpers en artilleriegeweren. Ook viel het leger de rebellen aan vanuit pantserwagens. Een inwoner van het dorp Staromichailivka raakte gewond, drie huizen raakten beschadigd.

De separatisten in Loehansk melden dat twee van hun mensen bij het dorp Donetski gewond zijn geraakt bij een beschieting.

Bronnen: Unian, DAN, Lugansk Media Centre

Geen opmerkingen: