woensdag 6 november 2019

Separatisten melden 22 aanvallen, leger 7

De door Rusland aangestuurde rebellen hebben het leger gisteren zevenmaal aangevallen. Daarbij raakte aan Oekraïense zijde niemand gewond. Er werd door de rebellen geschoten met 120 millimeter mortieren, granaatwerpers, zware mitrailleurs en geweren op legerposities bij de dorpen Vodiane, Starohnativka, Lebedinske, Orichove, Choetir Vilni en Loehanske. Na middernacht was er al weer een aanval met granaatwerpers en geweervuur op soldaten bij het dorp Krimske.

De separatisten in Donetsk spreken van aanzienlijk meer aanvallen van het leger op hun posities, namelijk 22 aanvallen. Met antitankraketten, granaatwerpers, geweren en vanuit pantserwagens zou geschoten zijn op rebellen bij twaalf buurtschappen en dorpen nabij de steden Horlivka, Donetsk en Marioepol.

Nadrukkelijk wordt gemeld dat er ook een aanval was bij het Petrivske, waar de strijdende partijen van plan zijn zich een halve kilometer terug te trekken van de frontlijn. De separatisten in Loehansk maken geen melding van aanvallen door het leger.

Bronnen: Unian, DAN, Lugansk Media Centre

Geen opmerkingen: