maandag 4 november 2019

Herziene reisgids Oekraïne van Dominicus is uit

Ondanks de oorlog in het oosten van het land is Oekraïne een veilige vakantiebestemming. En wát voor een bestemming! De interesse om dit nog zo onbekende, grootste land van Europa te ontdekken neemt snel toe. Bovendien is sprake van een groeiend aanbod van goede accommodaties en horeca.

Zwemmen in de warme Zwarte Zee bij Odesa en fietsen en klimmen in het dunbevolkte Karpatengebergte. Of eeuwen oude oosters-orthodoxe kerken in de hoofdstad Kyiv en imposante barokke monumenten in de West-Oekraïense stad Lviv bezichtigen. Het kan allemaal in Oekraïne

Historicus Karel Onwijn laat de lezer in deze nieuwe, flink herziene editie van Dominicus kennismaken met de mooiste plekjes van Oekraïne en voorziet ze uiteraard ook van cultuurhistorische duiding. Het is niet alleen een lezenswaardige gids geworden, maar er is ook de nodige praktische informatie in te vinden. Zoals tips voor hotelovernachtingen of interessante restaurants in de grootste steden van het land.

Het is alleen jammer dat de stedennamen niet altijd consequent in het Oekraïens zijn opgenomen. Zo wordt wel Charkiv (en niet het Russische Charkov) gebruikt, maar is het nog altijd Kiev en niet de Oekraïense naam Kyiv. Hetzelfde geldt voor Odessa en niet Odesa en is het in de gids de Donbass (Russisch) en niet Donbas (Oekraïens).

Karel Onwijn heeft lange tijd gewoond en gewerkt als correspondent in de voormalige Sovjet-Unie. Nu begeleidt hij rondreizen en traint hij expats die in deze regio gaan werken. Onwijn is ook de auteur van de Domenicusgidsen Georgië-Armenië en Rusland.

De nieuwe Domenicusgids Oekraïne (ISBN 978 90 257 6517 0) kost 23,99 euro.

Geen opmerkingen: