dinsdag 12 november 2019

Rebellen vallen zestien keer aan, soldaat gewond

Een Oekraïense soldaat is gisteren gewond geraakt bij één van de zestien aanvallen die de door Rusland aangestuurde rebellen deden op het leger. Er werd door de rebellen geschoten met 82 en 120 millimeter mortieren, granaatwerpers en geweervuur op legerposities bij de stad Krasnohorivka en de dorpen Hnoetove, Verchniotoretske, Bohdanivka, Sjirokine, Starohnativka, Loehanske, Orichove, Pivdenne en Novoloehanske.

Volgens de separatisten in Donetsk viel het Oekraïense leger twintig keer aan op hun posities bij Alexandrivka, Spartak, het Volvo Centre aan de noordkant van Donetsk, Sjirokaja Balka, Gagarin Collieri, Ozerjanivka, Novolaspa, Jasnoje, Petrovske, Koelikove en Kominternove. Het leger zou gebruik hebben gemaakt van pantserwagens, 82 en 120 millimeter mortieren, granaatwerpers en artilleriegeweren.

De separatisten in Loehansk spreken van drie aanvallen van het leger met 82 millimeter mortieren, machinegeweren en granaatwerpers. Er zou geschoten zijn op rebellen bij de buurtschap Kalinove en de dorpen Logvinove en Kalinovka.

Bronnen: Unian, DAN, Lugansk Media Centre

Geen opmerkingen: